Κρίσιμες αποφάσεις από Τσίπρα για το «νέο ΣΥΡΙΖΑ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίσιμες αποφάσεις από Τσίπρα για το «νέο ΣΥΡΙΖΑ»
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει πως χρειάζεται η συμβολή των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και ιδιαίτερα κάποιων έμπειρων στελεχών της.

Μπορεί στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες να κυριαρχεί το ζήτημα της Novartis, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα περιστρέφονται γύρω από αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του ετοιμάζονται γι’ αυτό που ο πρώην πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει από την βραδιά των εκλογών κιόλας, δηλαδή τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη (κεντρο)αριστερή προοδευτική παράταξη, η οποία θα αποτελέσει τον αντίπαλο πόλο στη Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει δημιουργήσει πλέον ένα κορμό ψηφοφόρων που φαίνεται πως στηρίζουν το κόμμα, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες και που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το 4% που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από μία δεκαετία, όμως πολλοί εκτιμούν πως αν δεν μπουν πιο γερά θεμέλια, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας, τότε είναι πιθανό να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

Για να μην συμβεί αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει πως χρειάζεται η συμβολή των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και ιδιαίτερα κάποιων έμπειρων στελεχών της, οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και γνωρίζουν πως χτίζονται οι σχέσεις στις τοπικές κοινωνίες, στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στον συνδικαλισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία άλλωστε θα βαδίσουν ως «ένα» μέχρι το μεγάλο συνέδριο, όπου είναι πιθανό να αλλάξουν και οι συσχετισμοί μέσα στο κόμμα. Οι συσχετισμοί θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό και από τα μέλη που θα εγγραφούν και πιο συγκεκριμένα, από το αν η πλειοψηφία τους θα προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας, δεδομένου πως εκείνοι θα αποφασίσουν και για την στελέχωση των κομματικών οργάνων.

Το επόμενο βήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, η οποία θα προετοιμάσει την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής που θα διεξαχθεί πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εκεί θα δημιουργηθεί και η ενιαία συντονιστική επιτροπή (ΚΟΕΣ) που θα διοργανώσει και το μεγάλο συνέδριο, πιθανότατα στα τέλη του Ιανουαρίου.

Παράλληλα με την αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλιστικό χώρο ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με την Προοδευτική Συμμαχία κι όσον αφορά την οργάνωση της Νεολαίας και ρίχνει βάρος στο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η εγγραφή των νέων μελών, ενώ ακόμα γίνονται καθημερινά συζητήσεις για το θέμα αυτό, οι οποίες αφορούν και τον τρόπο με τον οποίο θα εγγράφονται τα μέλη (εάν αυτό θα γίνεται απλά μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ή από πιο περίπλοκες διαδικασίες).

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider