Ανακοίνωση με την οποία –εμμέσως- διαψεύδει τις πληροφορίες για την επιβολή φόρου στα δελτία του ΟΠΑΠ ως ισοδύναμο για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Κίνηση που σύμφωνα με κύκλους της αγοράς αποδίδεται και στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη διαρροή από μεριάς ξένων επενδυτών και διαχειριστών κεφαλαίων.

«Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους τα διεθνή επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν στον ΟΠΑΠ κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για «αντιεπενδυτική» συμπεριφορά καθώς δεν διστάζει να αλλάξει εν μια νυχτί τους όρους του παιχνιδιού.

«Οι αντιδράσεις είναι φυσιολογικές αν αναλογιστούμε ότι η φορολόγηση των τυχερών παιγνίων με 30% που ισχύει στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη» τονίζουν παράγοντες της αγοράς.