ΕΟΠYΥ: Παρατείνονται έως τον Μάρτιο οι συμβάσεις των γιατρών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΟΠYΥ: Παρατείνονται έως τον Μάρτιο οι συμβάσεις των γιατρών

Την παράταση των συμβάσεων του γιατρών του ΕΟΠYΥ έως το τέλος Μαρτίου 2016, αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση του νέου προέδρου του οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής του ΕΟΠYΥ δεσμεύτηκε για σύσταση πράξης νομοθετικού περιεχομένου εντός της εβδομάδας, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή Ιουλίου, Αυγούστου, όσον αφορά τις επισκέψεις και θα συνεχιστεί η ροή πληρωμής των πράξεων-εξετάσεων.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), έθεσαν ως πρωταρχικό ζήτημα τη μεγάλη στάση πληρωμών του Οργανισμού, που έχει ως αποτέλεσμα «την έντονη οικονομική δυσπραγία τους», όπως είπαν, ενώ κατατέθηκε οικονομική ανάλυση που αναδεικνύει, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι «ο συνδυασμός στάσης πληρωμών του Οργανισμού και του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος εξανεμίζει το όποιο ελάχιστο κέρδος από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος».

Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση μη έκδοσης του ΦΕΚ της παράτασης των συμβάσεων εντός του τρέχοντος έτους, θα υπάρξει «αδυναμία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιανουαρίου». Επίσης, σημειώνει ότι απλή παράταση με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού δεν είναι αποδεκτή, ηθικά και νομικά, και θα την υποχρεώσει σε κήρυξη επίσχεσης εργασίας με τον Οργανισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider