Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η «συμφωνία-σταθμός», για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport που αναδείχθηκε μειοδότης, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο, είναι σημαντική εξέλιξη η συμφωνία... Είναι συμφωνία - σταθμός για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων, με ετήσια έσοδα για το κράτος και μεγάλες επενδύσεις» επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

«Μπορεί το αεροδρόμιο της Σαντορίνης να είναι από τα τελευταία σε υποδομές στην Ευρώπη, όταν η Σαντορίνη είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός; Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά ιδιωτών, έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες ότι το κράτος δεν μπορεί επιτυχώς να χειριστεί αυτά τα θέματα, και δεν είναι και η δουλειά του» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.


Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον την αύξηση του πλούτου της χώρας, και όχι μόνο την αναδιανομή του.» «Υπάρχει μια διακομματική κουλτούρα "ξεπουλήματος" που πρέπει να αλλάξει, γιατί μάς έχει φέρει σε πολύ δύσκολο σημείο. Παραχωρούμε τα 14 αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά για να αναπτυχθούν για να μπουν κεφαλαία στη χώρα για να έχει όφελος ο λαός» σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα είναι η πρώτη αποκρατικοποίηση που θα κλείσει από το ΤΑΙΠΕΔ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο στόχος τα έσοδα το 2016 να φθάσουν τα 3 δισ. ευρώ δημιουργεί ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα. H συμφωνία θα αποφέρει 1,23 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, ενώ σημαντικά θα είναι και τα ετήσια έσοδα.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού διευκρίνισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για τη βελτίωση των όρων του σχεδίου με το μειοδότη. «Είναι επένδυση 6 δισ.. ευρώ με 40.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε.