Ξεκινά η κατασκευή του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά η κατασκευή του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά
Με την ολοκλήρωση του έργου το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια.

Η αντίστροφη μέτρηση των 32 μηνών για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησε και επίσημα σήμερα Τρίτη, με τη διεξαγωγή των εγκαινίων, παρουσία του υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ανάδοχος του έργου έχει ανακηρυχθεί η κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΚΑΛ του επιχειρηματία Παναγιώτη Ψαλτάκου, με τον προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει τα 136 εκατ. ευρώ. Με αυτό τον τρόπο η ΤΕΚΑΛ αναλαμβάνει άλλο ένα έργο στο λιμάνι του Πειραιά έχοντας εκτελέσει σημαντικό τμήμα του επενδυτικού πλάνου του «κινεζικού γίγαντα» της Cosco, ολοκληρώνοντας τον Προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ αλλά και τον προβλήτα πετρελαιοειδών.

Το έργο αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα στην προσήνεμη περιοχή της εισόδου, νοτιοδυτικά του μόλου Θεμιστοκλέους, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης κρουαζιερόπλοιων. Με την ολοκλήρωση του έργου το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια, ενισχύοντας τα πλεονεκτήματα του λιμανιού ως home port για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

1

«Νέα αρχή για την Ελλάδα»

Ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης δήλωσε πως «η ολοκλήρωση των έργων είναι η αφετηρία για μια νέα αρχή για την Ελλάδα, που ενδυναμώνει τη θέση του Πειραιά στο χάρτη της κρουαζιέρας. Στη Μεσόγειο μετέχουν κάθε χρόνο σε κρουαζιέρες περίπου 26 εκατομμύρια επιβάτες, από τους οποίους το 1.100.000 φθάνει στο λιμάνι του Πειραιά».

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα υλοποιηθούν συνολικά έργα πάνω από 600 εκατ. ευρώ.

«Το έργο βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ωφελεί τον Πειραιά, τους πολίτες και την κοινωνία. Πιστεύουμε πολύ στο θαλάσσιο τουρισμό. Εύχομαι στη διοίκηση και στα στελέχη του ΟΛΠ οι εργασίες να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα, ώστε να ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα και την οικονομία», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

q

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider