Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin σήμερα και αύριο αντίστοιχα.

Στις συνεδριάσεις θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα για το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τους δημοσιονομικούς κανόνες και την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, τη φορολογική επιβάρυνση της εργασίας και τη στρατηγική για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σταϊκούρας: Δεν μπορούμε να τα δώσουμε όλα σε όλους και αμέσως

Πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο μέσα από μια σειρά μέτρων, αναζητά η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων και να χρηματοδοτήσει δαπάνες σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία και η άμυνα, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Αλλά ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν μπορούν να γίνουν όλα τώρα και όλα ταυτόχρονα. «Δεν μπορούμε να τα δώσουμε όλα σε όλους και αμέσως», είπε με νόημα.

Στο σημείο αυτό είπε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και είναι αισιόδοξος ότι στον προϋπολογισμό του 2021 θα υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.