Διαμαρτυρία συνταξιούχων για πληρωμή έξτρα φόρου και προστίμων για παλαιά αναδρομικά

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαμαρτυρία συνταξιούχων για πληρωμή έξτρα φόρου και προστίμων για παλαιά αναδρομικά
Το ΕΝΔΙΣΥ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για το θέμα που έχει προκύψει με τα πρόστιμα σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 9.00 π.μ. καλεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) όλους του θιγόμενους συνταξιούχους που έλαβαν τα ραβασάκια της εφορίας για πληρωμή έξτρα φόρου και προστίμων για αναδρομικά παρελθόντων ετών (από το 2011 έως και το 2016).

Το ΕΝΔΙΣΥ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για το θέμα που έχει προκύψει με τα πρόστιμα σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Τι υποστηρίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Τα συγκεκριμένα αναδρομικά, σύμφωνα με το Δίκτυο, είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, ενώ δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS NET. Γι’ αυτό το λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις. Μάλιστα δεν υπήρξε καμία γραπτή ή ηλεκτρονική ενόχληση στους συνταξιούχους.

Όπως επισημαίνεται, ανάμεσα στους παραλήπτες είναι και συνταξιούχοι ΑΜΕΑ, καθώς και συνταξιούχοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητά την άμεση παρέμβαση τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της δικής τους ολιγωρίας, οι συνταξιούχοι λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα με τόκους υπερημερίας και πρόστιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider