Ελληνική επενδυτική απόβαση στο Παρίσι

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνική επενδυτική απόβαση στο Παρίσι
Στόχος η προσέλκυση Γάλλων επενδυτών. Σημαντική εκπροσώπηση του τομέα της ενέργειας στο φόρουμ.

Σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης και 30 ελληνικές επιχειρήσεις θα παραστούν στο επενδυτικό φόρουμ του Παρισιού την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.

Στην Πόλη του Φωτός θα βρεθεί την ίδια ημέρα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με το γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Το φόρουμ με τίτλο «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Nοτιοανατολική Ευρώπη - η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται» διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Χάρης Θεοχάρης. Τους υπουργούς θα συνοδεύουν περίπου 30 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ από γαλλικής πλευράς θα πάρουν μέρος 70-100 γαλλικοί όμιλοι.

Στόχος η προσέλκυση Γάλλων επενδυτών

Με στόχο την προσέλκυση των γάλλων επενδυτών οι υπουργοί θα παρουσιάσουν τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα, η οποία επιστρέφει στον χάρτη των επενδυτικών προορισμών.

Ο τομέας της ενέργειας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο φόρουμ. Υπάρχει ήδη συμμετοχή της EDF, που είναι παρούσα στην Ελλάδα μέσω της Edison στην παραγωγή ενέργειας, στην υποδομή αερίου, έχει δραστηριότητα στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, στην παραγωγή ενέργειας ΑΠΕ, επίσης η Total σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, η Valorene και άλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider