«Ανοίγει δρόμους» το Eurobond της Μυτιληναίος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανοίγει δρόμους» το Eurobond της Μυτιληναίος
Η θετική ανταπόκριση των επενδυτών «ανοίγει την όρεξη» για νέες εκδόσεις και από άλλες ελληνικές εταιρείες.

Ως καταλύτης για την επιτάχυνση των εκδόσεων και άλλων εταιρικών ομολόγων λειτουργεί το Eurobond ύψους 500 εκατ. ευρώ της Μυτιληναίος. Η υπερκάλυψη που «άγγιξε» τις τέσσερις φορές, η εξαιρετική συνεργασία με τους αναδόχους και τις τράπεζες, το διεθνές ενδιαφέρον αλλά και το χαμηλό επιτόκιο, ύψους 2,5% δείχνουν ότι το επενδυτικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά θετικό σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η επιτυχημένη έκδοση αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης», τόσο στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, όσο και προσωπικά στον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο ενόψει και των κομβικών εξελίξεων που επίκεινται τόσο στην αγορά της ενέργειας όσο και στον κατασκευαστικό κλάδο. Παράλληλα, αποδεικνύουν ότι υπάρχει και διεθνές ενδιαφέρον για εκδόσεις ελληνικών εταιρειών αντίστοιχου προφίλ και μεγέθους, ειδικά από τη στιγμή που το επιτόκιο είναι ανταγωνιστικό.

Μπαράζ νέων εκδόσεων

Η κίνηση της Μυτιληναίος είναι η πρώτη σε μια σειρά από νέες εκδόσεις ομολόγων που «έχουν στα σκαριά» ελληνικές εταιρείες. Αξιοποιώντας τα χαμηλά επιτόκια, το θετικό κλίμα αλλά και την αυξημένη όρεξη για ελληνικό χρέος από διεθνείς επενδυτές, οι επιχειρηματίες σπεύδουν να αντλήσουν «φθηνό χρήμα» είτε για να χρηματοδοτήσουν νέες δραστηριότητες, είτε για να αναχρηματοδοτήσουν παλιές, ακριβότερες οφειλές.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η Lamda Development, η οποία –πέρα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- θα αντλήσει χρήματα και μέσω έκδοσης ομολόγου. Την έκδοση Eurobond εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες και η Motor Oil ενώ από τον κλάδο του real estate, το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων και με μορφή ομολόγου εξετάζει και η Prodea. Τέλος, ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον και από εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς τα μεγάλα έργα που έρχονται στο αμέσως προσεχές διάστημα θα τις οδηγήσουν σε άντληση κεφαλαίων από την αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider