Εννέα επενδυτικά έργα αναμένουν έγκριση

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εννέα επενδυτικά έργα αναμένουν έγκριση
Με τις επενδύσεις κυρίως στον τομέα του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών, αναθερμαίνεται σταδιακά το ενδιαφέρον για ιδιωτικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, στην Ελλάδα.

Ήδη ο Οργανισμός Enterprise Greece βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης εννέα επενδυτικών σχεδίων στρατηγικού ενδιαφέροντος για τα οποία έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις μέσω του Enterprise Greece και αναμένουν έγκριση για ένταξη.

Ειδικότερα πρόκειται για:

-LENTAS RESORT & SPA που αφορά στην κατασκευή ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος 5 αστέρων, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 317 δωματίων και 1155 κλινών, συνεδριακό κέντρο, spa, καθώς και οικιστική πολυτελή ανάπτυξη 54.000 τ.μ. εντός ιδιόκτητου ακινήτου επιφάνειας 422.221,49 τ.μ. στη θέση Κεφαλοβρύσα και Μηνάς της περιοχής Λέντα της Τοπικής Κοινότητας Μιαμούς, της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας του Δήμου Γόρτυνας του Ν. Ηρακλείου, συνολικής επένδυσης 209 εκατ.

-CAPE THOLOS LUXURY RESORT που αφορά στη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Θόλος – Χυλόφτες – Σχοινιάς» Καβουσίου, Δήμου Ιεράπετρας ΚρήτηςΗ επένδυση περιλαμβάνει στη Πρώτη Ζώνη χρήση «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού» και στη Δεύτερη Ζώνη χρήση «Τουρισμού – Αναψυχής», με υποδομές σύνθετου τουριστικού καταλύματος & καταφυγίου τουριστικών σκαφών».

-ΑΓΥΙΑ Α.Ε. που αφορά τουριστική επένδυση η οποία στοχεύει στην δημιουργία πολυτελούς θέρετρου με την ονομασία «Ithaca Resort» στην Ν. Ιθάκη. Η επένδυση Παραθεριστικού-Τουριστικού χωριού περιλαμβάνει Ξενοδοχεία 5 αστέρων, Spa, γήπεδο και κτίριο λέσχης Γκόλφ, Μαρίνα κα

-CONSORTIUM SOLAR POWER SYSTEMS LTD: αφορά στην κατασκευή και λειτουργία συστάδας φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 470 MW στην Κεντρική Ελλάδα, ύψους 383 εκατ. ευρώ

-SPORTSLAND Α.Ε. | H SPORTSLAND Α.Ε Τουριστική Επένδυση στη Βοιωτία, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

-ΒΗΤΑ ΠΡΩΤΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”(«ΒΗΤΑ ΠΡΩΤΗ Α.Ε.»): αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός Καινοτόμου Πολιτιστικού και Εμπορικού Πάρκου Αναψυχής στο Ν. Ηρακλείου, Κρήτη

-Όμιλος Επιχειρήσεων Μήτση: αφορά στη δημιουργία-κατασκευή 3 νέων Ξενοδοχείων 5 αστέρων, δυναμικότητας 225 δωματίων/450 κλινών, στο νησί της Μυκόνου στην περιοχή Ελιά.

-ΑRCADIA CULTURAL RESORT AND SPA: αφορά σε τουριστική επένδυση, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, spa, μαρίνας, παραθαλάσσιου θεάτρου και θεματικών αθλητικών/ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

-PANITA: αφορά στην ανάπτυξη σύνθετου εμπορικού κέντρου στα όρια των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης που περιλαμβάνει Εμπορικά Καταστήματα, Κινηματογράφους, Αθλητικά Κέντρα, Γραφεία, Αναψυκτήρια, Παιδική Χαρά, Super Market, Χώρους Στάθμευσης. Την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον σημαντικών αγορών με την υψηλότερη θέση να καταλαμβάνουν επενδυτές και εταιρίες από ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα τη Γερμανία και τη Γαλλία που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και την Κύπρος. Ακολουθούν χώρες που δεν υπάγονται στην ΕΕ όπως η Ελβετία, ο ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν επίσης η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ισπανία και η Κίνα με το Χονγκ- Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider