Ένας Έλληνας του Χάρβαρντ παίρνει τα ηνία της Εταιρικής Διακυβέρνησης

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας Έλληνας του Χάρβαρντ παίρνει τα ηνία της Εταιρικής Διακυβέρνησης
Το ΕΣΕΔ ιδρύθηκε το 2012 και είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της ΕΧΑΕ και του ΣΕΒ.

Ο Γεώργος Σεραφείμ, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αναλαμβάνει τα ηνία του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ), σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Ο κ. Σεραφείμ θα αντικαταστήσει την κ. Σοφία Κουνελάκη-Εφραίμογλου στη θέση του προέδρου του ΕΣΕΔ και η τοποθέτησή του θεωρείται σύμφωνα με κύκλους της αγοράς ότι σηματοδοτεί μια προσπάθεια ενίσχυσης του πλαισίου της εταιρικής διακυβέρνησης στη χώρα μας, ιδίως μετά τα επιχειρηματικά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν μέτρια έως κακή διακυβέρνηση δεδομένων των συνθηκών που επικρατουν στην οικονομία και το Χρηματιστήριο και της ευπάθειας που χαρακτηρίζει αυτούς τους τομείς», σχολιάζουν πηγές από τον κλάδο της Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Το ΕΣΕΔ ιδρύθηκε το 2012 και είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της ΕΧΑΕ και του ΣΕΒ που αναγνώρισαν από κοινού τη συμβολή της Εταιρικής Διακυβέρνησης στη διαρκή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αδιάκοπη μεγέθυνση της αξιοπιστίας της ελληνικής αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωτοβουλίες στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζουν και οι τραπεζίτες, οι οποίοι σκοπεύουν να πιέσουν τις αρχές για αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου όσον αφορά στην Εταιρική Διακυβέρνηση, όχι μόνο για τις χρηματοοικονομικές και τις εισηγμένες επιχειρήσεις, αλλά και για τις υπόλοιπες, από ένα ορισμένο μέγεθος και άνω.

Ποιος είναι ο δρ Γιώργος Σεραφείμ

Ο κ. Γεώργιος Σεραφείμ είναι ο κάτοχος της έδρας Jakurski Family στο Harvard Business School (HBS) όπου διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στα προγράμματα για ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.

Η έρευνα του επικεντρώνεται στη μακροχρόνια ανταγωνιστικότητα και διαχείριση επιχειρήσεων που ταυτόχρονα δημιουργούν οικονομική και κοινωνική αξία για τους μετόχους, εργαζομένους, πελάτες, και την ευρύτερη κοινότητα.

Έχει παραδώσει ομιλίες σε περισσότερες από 60 χώρες και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς σε θέματα μάνατζμεντ. Η έρευνα του στο πως ο επιχειρηματικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των κοινωνικών ανισοτήτων έχει επισημανθεί σε ομιλίες αρχηγών χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

Διατελεί ως μέλος διοικητικών συμβουλίων σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκόσμια.

Απέκτησε το διδακτορικό του από το Harvard Business School στη διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το London School of Economics and Political Science στη λογιστική και τα χρηματοοικονομικά. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και αποφοίτησε από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider