Με 7.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο σε σχέση με τους άνδρες αμείβονται οι γυναίκες που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση στη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Fawcett Society. Λόγω μάλιστα της μισθολογικής διαφοράς τους με τους άντρες συναδέλφους τους, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι σαν  να δουλεύουν δωρεάν από τώρα μέχρι το τέλος του έτους.

Η μισθολογική διαφορά μεταξύ των φύλων διαμορφώνεται συγκεκριμένα στο 14,2%, ενώ πέρυσι ήταν 15,7%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο από το Ίδρυμα Tomson Reuters και το Ίδρυμα Rockefeller,  παραπάνω από τις μισές Βρετανίδες που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι η ισότιμη αμοιβή ήταν η μεγαλύτερή τους ανησυχία στον εργασιακό τους χώρο. Η ίδια ανησυχία καταγράφηκε ως σημαντικότερη και για τις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και την Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέϊβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τη μισθολογική διαφορά «σκάνδαλο» έχει υποσχεθεί να πιέσει τις μεγάλες εταιρείες να δημοσιοποιήσουν τη μέση αμοιβή των ανδρών και γυναικών υπαλλήλων τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2014 η Βρετανία έπεσε από την 18η στην 26η θέση στην ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Διαφοράς Αμοιβών κατά Φύλο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ. Η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία ήταν πρώτες στον κατάλογο, ως οι πιό ισότιμες κοινωνίες παγκόσμια, με την Υεμένη στη τελευταία θέση.