The Revenant: Έρχεται με 12 υποψηφιότητες και τζίρο 115 εκατ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
The Revenant: Έρχεται με 12 υποψηφιότητες και τζίρο 115 εκατ.

Στην κορυφή του αμερικανικού box office εκτινάχθηκε η ταινία The Revenant μετά από τέσσερις εβδομάδες προβολής, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά το Ride Along 2, ενώ το Star Wars: The Force Awakens εκτοπίστηκε στην τρίτη θέση.

Σημαντική ώθηση έχει δώσει στη νέα ταινία του Alejandro G. Iñárritu η πρωτιά στην κούρσα των Όσκαρ με 12 υποψηφιότητες σε βασικές κατηγορίες, όπως α’ και β’ ανδρικού ρόλου για τους DiCaprio και Tom Hardy, καθώς και για την καλύτερη ταινία και την καλύτερη φωτογραφία, μεταξύ άλλων.

Μέσα σε ένα τριήμερο –από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων– η ταινία έκοψε εισιτήρια 29,5 εκατ. δολαρίων, ενώ οι συνολικές της εισπράξεις έχουν ξεπεράσει τα 95,7 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και τα 115 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Μετά από επανειλημμένες καθυστερήσεις και προβλήματα στην παραγωγή, ο προϋπολογισμός του φιλόδοξου εγχειρήματος ανήλθε στα 135 εκατ. δολάρια, από 90 εκατ. δολάρια που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

Η υπόθεση

Στην άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Hugh Glass (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Glass κατορθώνει να ξεπεράσει αδιανόητες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του συντρόφου του, John Fitzgerald (Tom Hardy). Με οδηγό του τη δύναμη της θέλησης, και κυρίως για εκδίκηση, ο Glass πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να βρει λύτρωση.

Η πολυαναμενόμενη ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, ενώ στη μικρή οθόνη θα μεταδοθεί σε πρώτη προβολή από τα κανάλια του Nova Cinema.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider