Γαλλία: Η Λιβύη να μπει ενωμένη στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Η Λιβύη να μπει ενωμένη στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Να σταματήσουν να στρέφονται κατά αλλήλων και να πολεμήσουν ενωμένοι κατά του Ισλαμικού Κράτους, προέτρεψε τις ένοπλες αντικρουόμενες ομάδες της Λιβύης ο γάλλος υπουργός Άμυνας, Jean-Yves Le Drian.

Η Λιβύη με απασχολεί πάρα πολλά, δήλωσε την Κυριακή ο γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, επισημαίνοντας την ενίσχυση της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

«Το Daesh (ISIS) έχει παρουσία στη Λιβύη επειδή εκμεταλλεύεται τις εσωτερικές αντιπαλότητες Αν αυτές οι δυνάμεις επανενωθούν, το Daesh θα πάψει να υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Le Drian χαρακτήρισε μάλιστα επιτακτική ανάγκη διευθέτησης του ζητήματος, εξηγώντας ότι κοντά στη Λιβύη βρίσκονται η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και Νίγηρας κ.α. και τα κράτη αυτά πρέπει να οργανωθούν στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές.

Στην περιοχή επιχειρεί ένα πολεμικό πλοίο, μαζί με άλλα πλοία από το Βέγλιο, τη Βρετανία και τη Γερμανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας των ευρωπαϊκών δυνάμεων να ανακόψουν την εισροή λαθρομεταναστών δια της Μεσογείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider