Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μάλι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μάλι

Tριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση του Μάλι και έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 10 ημέρες, από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, μετά την χθεσινή πολύνεκρη επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα Μπαμακό.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκλήθηκε και διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο οποίο προήδρευσε ο πρόεδρος της χώρας Ibrahim Boubacar Keita.

Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος Keita, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο ξενοδοχείο. Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και δύο μαχητές.

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης βρίσκεται και ένας υπήκοος των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μάλιστα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Barack Obama, σε ομιλία του σε περιφερειακή σύνοδο κορυφής στη Μαλαισία, χαρακτήρησε την επιδρομή ως «μια ακόμη φρικτή υπενθύμιση της μάστιγας της τρομοκρατίας» και τόνισε πως οι επιθέσεις στο ξενοδοχείο Radisson Blu κάνουν πιο άκαμπτη την απόφαση των ΗΠΑ και των συμμάχων της–η οποία θα είναι αμείλικτη– να πολεμήσουν όσους στοχοθετούν τον άμαχο πληθυσμό αυτών, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επιτρέψει στους τζιχαντιστές να βρουν καταφύγιο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αl jazzera του Κατάρ μετέδωσε χθες ότι την ευθύνη για την πολύνεκρη χθεσινή επίθεση ανέλαβε η οργάνωση αλ Μουραμπιτούν, μια τζιχαντιστική οργάνωση πιστή στην αλ Κάιντα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider