Βρυξέλλες και Λονδίνο «χαμηλώνουν τους τόνους» στη διαμάχη για τις προμήθειες των εμβολίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρυξέλλες και Λονδίνο «χαμηλώνουν τους τόνους» στη διαμάχη για τις προμήθειες των εμβολίων
Βρυξέλλες και Λονδίνο ανακοίνωσαν σήμερα ότι εργάζονται για μια «αμοιβαία επωφελή» λύση για την επίλυση των μεταξύ τους υψηλών εντάσεων που προκαλούν οι προμήθειες εμβολίων κατά της Covid-1.

Βρυξέλλες και Λονδίνο ανακοίνωσαν σήμερα ότι εργάζονται για μια «αμοιβαία επωφελή» λύση για την επίλυση των μεταξύ τους υψηλών εντάσεων που προκαλούν οι προμήθειες εμβολίων κατά της Covid-19, μετά τους αυστηρότερους ελέγχους στις εξαγωγές δόσεων που παράγονται στην ΕΕ.

«Με δεδομένες τις αλληλεξαρτήσεις μας» στην παραγωγή εμβολίων, «εργαζόμαστε για συγκεκριμένα μέτρα (...) βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση και να αυξήσουμε την προσφορά εμβολίων για τους πολίτες μας», ανέφεραν Λονδίνο και Βρυξέλλες σε κοινό τους ανακοινωθέν.

«Εν τέλει, η διαφάνεια και η παγκόσμια συνεργασία όλων των χωρών θα είναι καθοριστικής σημασίας για να ξεπεραστεί επιτέλους αυτή η πανδημία και να διασφαλιστεί η καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεκτείνει τις εξουσίες της ΕΕ ώστε να μπλοκάρει ενδεχομένως τις εξαγωγές των εμβολίων κατά του κορονοϊού προς την Βρετανία και προς άλλες χώρες με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό εμβολιασμών και να καλύψει τα περιστατικά με εταιρείες που υπαναχωρούν από συμβόλαια που έχουν συνάψει για την προμήθεια εμβολίων, έχουν δηλώσει αξιωματούχοι της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider