Συμφωνία για παραγωγή Sputnik V σε ιταλικό έδαφος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία για παραγωγή Sputnik V σε ιταλικό έδαφος
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V θα μπορούσε να κατασκευαστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μετά από την εμπορική συμφωνία παραγωγής του στην Ιταλία.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V θα μπορούσε να κατασκευαστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μετά από την εμπορική συμφωνία παραγωγής του στην Ιταλία, με την ιταλο-ελβετική φαρμακοβιομηχανία Adienne - Pharma&Biontech, η οποία σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή στην Λομβαρδία και στην κεντρική Ιταλία.

Ο παραγωγικός στόχος αφορά στην παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, με την παραγωγή να ξεκινά τον Ιούνιο του 2021.

Το ιταλο-ρωσικό εμπορικό επιμελητήριο που ηγείται των συνομιλιών, αναμένει την έγκριση του σχεδίου από τις ευρωπαϊκές αρχές, για να ξεκινήσει η παραγωγή, με σκοπό να καλυφθούν εμβολιαστικές ανάγκες του ιταλικού πληθυσμού και μόνο.

Το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας και των καθυστερήσεων στις παραδόσεις και στους εμβολιασμούς που παρατηρούνται στην Ευρώπη, είχαν πολλαπλασιαστεί οι φωνές στην Ιταλία που ζητούσαν την διάθεση του ρωσικού εμβολίου, ασκώντας πίεση στη κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Η αρχή έγινε με το κρατίδιο του Σαν Μαρίνο, όπου παραδόθηκαν 7.500 δόσεις σε μόλις 33.000 κατοίκους.

Οι ρωσικές αρχές, επιπλέον, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με περίπου 20 φαρμακοβιομηχανίες στην Ευρώπη, για την χορήγηση αδειών παραγωγής του Sputnik V σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider