Και στην Ευρώπη οι έρευνες για τους κινητήρες στα 777 της Boeing

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και στην Ευρώπη οι έρευνες για τους κινητήρες στα 777 της Boeing

Διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα για τα προβλήματα σε αεροσκάφη τύπου 777 της Boeing, στα μοντέλα με τους κινητήρες Pratt & Whitney, μετά από βλάβες σε πτήσεις με το συγκριμένο κινητήρα.

Μετά από τα προβλήματα σε πτήση της United Airlines με Boeing 777 από το Ντένβερ προς τη Χαβάη, στη δημοσιότητα ήρθε και παρόμοιο περιστατικό, με καταστροφές σε πτήση σκάφους 777, που προκάλεσαν τον ελαφρύ τραυματισμό γυναίκας στην πόλη Μίρσεν της Ολλανδίας μετά από πτώση πτερυγίων του αεροσκάφους στο έδαφος.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών (EASA) ανακοίνωσε ότι τα δύο περιστατικά δεν είχαν σχέση μεταξύ τους, ωστόσο ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τους κινητήρες της Pratt & Whitney.
«Κόπωση του μετάλλου»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) Ρόμπερτ Σάμγουολτ, σημείωσε τη Δευτέρα πως τα αίτια των ζημιών στην πτήση του 777 από το Ντένβερ προκλήθηκε από η βλάβη ενός πτερυγίου του στροβίλου στον κινητήρα της Pratt & Whitney που αποκολλήθηκε από το αεροσκάφος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να εκδώσει έκτακτη οδηγία για την καταλληλότητα πτήσης των αεροσκαφών 777 που φέρουν τους συγκεκριμένους κινητήρες, επισπεύδοντας τις τεχνικές επιθεωρήσεις των πτερυγίων των στροβίλων για τον εντοπισμό κόπωσης του μετάλλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider