Εκλογές ΗΠΑ: Προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Τραμπ - Υποστηρίζει ότι νίκησε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Τραμπ - Υποστηρίζει ότι νίκησε
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» έχει επηρεάσει τα αποτελέσματα των επιστολικών ψήφων.

Η προεκλογική ομάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της πολιτείας Νεβάδα προσέφυγαν εκτάκτως στη δικαιοσύνη για να περιορίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας και καταχώρησης των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται και το Λας Βέγκας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ενώ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα» των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν Τραμπ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

«Νικήσαμε»

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά που μπορεί να καθορίσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε σήμερα τη νίκη του επί του δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

«Ειλικρινά, πράγματι νικήσαμε», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον υποστηρικτών του στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, τα εκλογικά αποτελέσματα από μερικές αμφίρροπες πολιτείες, περιλαμβανομένων της Πενσιλβάνια, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Τζόρτζια, εξακολουθούν να μην είναι σαφή και προβολές από μεγάλα δίκτυα και την Edison Research δείχνουν πως ο Τραμπ εξακολουθεί να υπολείπεται των 270 εκλεκτορικών ψήφων που χρειάζεται για να επανεκλεγεί.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider