Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στο Μίσιγκαν με τον Ομπάμα και ο Τραμπ στην Πενσιλβάνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στο Μίσιγκαν με τον Ομπάμα και ο Τραμπ στην Πενσιλβάνια
Τρεις ημέρες απομένουν ως τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο πλευρό του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν που θα επισκεφθεί το Μίσιγκαν και τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επισκέπτεται ξανά την Πενσιλβάνια συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο, η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο κατά το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν από τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης στις ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο, ο 77χρονος Μπάιντεν θα παρουσιαστεί μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις "drive-in" στις πόλεις Φλιντ και Ντιτρόιτ, στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Ο Στίβι Γουόντερ αναμένεται να είναι ο μουσικός προσκεκλημένος της βραδιάς.

Ο 74χρονος Τραμπ είχε κερδίσει στην πολιτεία αυτή με πάρα πολύ μικρή διαφορά, 0,2 της μονάδας, στις προεδρικές του 2016. Ωστόσο φέτος ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται εκεί στις δημοσκοπήσεις κατά επτά μονάδες.

Η πολιτεία αυτή των βορειοανατολικών ΗΠΑ μετρά 16 μεγάλους εκλέκτορες από τους 270 που απαιτούνται για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ.

Εδώ και μια εβδομάδα, ο Ομπάμα έχει θέσει τη δημοτικότητά του στην υπηρεσία του πρώην αντιπροέδρου του, με πολλές συγκεντρώσεις κυρίως στην Φλόριντα, αλλά και στην Πενσιλβάνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα οργώσει σήμερα την έτερη αυτή σημαντική πολιτεία της χώρας, όπου προβλέπεται να έχει τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ο πρόεδρος είχε κερδίσει στην Πενσιλβάνια με πολύ μικρή διαφορά την Χίλαρι Κλίντον το 2016. Επομένως και η μία ψήφος μετράει για τις 3 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider