Στη κομβική σημασία που έχει η χρήση της μάσκας στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Μπιλ Γκέιτς, στην ετήσια έκθεση του Bill and Melinda Gates Foundation, σύμφωνα με το CNBC

Έχουν περάσει περισσότεροι από οκτώ μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και σε όλο τον κόσμο η χρήση της μάσκας αποτελεί ακόμα ένα θέμα διχασμού και κόντρας, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν την χρησιμοποιούν σωστά και συστηματικά, είτε γιατί δεν πιστεύουν στην αναγκαιότητα της, είτε γιατί δεν τους «βολεύει» σχολιάζει ο συνιδρυτής του ιδρύματος και της Microsoft.

Παράλληλα αναφέρει: «Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε σήμερα, είναι πάρα πολλά τα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Ακόμα και η ιατρική κοινότητα καταλαβαίνει πλέον τη σημασία που έχουν οι μάσκες» και προσθέτει, στην αρχή νομίζαμε ότι μεταδίδεται με το βήχα, ενώ μεταδίδεται με τον αέρα, ακόμα και όταν μιλάμε ή τραγουδάμε.

«Δεν υπολογίσαμε σωστά τη σημασία της μάσκας στη μάχη κατά του κορονοϊού» τονίζει, όμως ο σκεπτικισμός και οι θεωρίες συνωμοσίας δημιουργούν αντιδράσεις για κάτι που έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να περιορίσει τη διασπορά του Covid-19 και να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Διαβάστε επίσης: