Bundesbank: Μοχλός της ανάπτυξης η εγχώρια κατανάλωση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bundesbank: Μοχλός της ανάπτυξης η εγχώρια κατανάλωση
Επενδύσεις και εξαγωγές απέτυχαν να συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της Γερμανίας, εκτιμά η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων για το γ’ τρίμηνο του 2015.

Επενδύσεις και εξαγωγές απέτυχαν να συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της Γερμανίας, εκτιμά η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων για το γ’ τρίμηνο του 2015.

Η Bundesbank διαπιστώνει ότι η ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου (0,3%) εδράστηκε κυρίως στην εγχώρια κατανάλωση και σημειώνει ότι η καταναλωτική ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται, λόγω και της μαζικής εισροής μεταναστών κάτι που θα ασκήσει θετική επίδραση και στον κλάδο των κατασκευών.Αντίθετα, τα έσοδα από το εμπόριο καταγράφουν επιβράδυνση, λόγω της έκθεσης στις αναδυόμενες αγορές. Ενδεικτικά, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, οι γερμανικές εξαγωγές στην Κίνα υποχώρησαν κατά 7,25%.

Όσον αφορά στα θετικά αποτελέσματα για την εγχώρια ζήτηση, αυτά οφείλονται στα υψηλότερα εισοδήματα και τις χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με της έκθεση της Bundesbank και όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διατήρησε τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης και στο γ΄ τρίμηνο, σε συνέχεια της ανάπτυξης 0,4% που σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο, παρά την ανοδική τροχιά της γερμανικής οικονομίας, η παραγωγή στη γερμανική βιομηχανία δεν απέκτησε δυναμική στο εν λόγω χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider