Απειλές προς τις ΗΠΑ εκτοξεύει το Ισλαμικό Κράτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απειλές προς τις ΗΠΑ εκτοξεύει το Ισλαμικό Κράτος

«Οι χώρες που λαμβάνουν μέρος σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία», προειδοποιεί το Ισλαμικό Κράτος σε νέο βίντεο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Russia Today.

Στο βίντεο φέρεται να εμφανίζεται ένας άνδρας που λέει ότι, όπως χτυπήθηκε το κέντρο της Γαλλίας, δηλαδή το Παρίσι, την Παρασκευή, έτσι θα χτυπηθεί και η αμερικανική πρωτεύουσα, δηλαδή η Ουάσινγκτον.

Όπως αναφέρει ακόμα η εφημερίδα Independent, το νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, με όνομα Wilayat Kirkuk. Σε αυτό έχουν συμπεριλάβει σκηνές από ομιλίες Francois Hollande αλλά και από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στον απόηχο της τραγωδίας της Παρασκευής.

«Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε με το θέλημα του Θεού μια ημέρα σαν της Γαλλίας και με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της στην Ουάσινγκτον», λέει ένας άνδρας στο βίντεο.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η αυθεντικότητα του βίντεο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πάνω από δύο εικοσιτετράωρα μετά τις αποτρόπαιες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider