Έλον Μασκ: «Ανόητος ο πανικός για τον κοροναϊό»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: «Ανόητος ο πανικός για τον κοροναϊό»
Tην Παρασκευή ο ιδρυτής της Tesla και της Space X σχολίασε την έξαρση του ιού Convid-19 και τον... πανικό που προκλήθηκε «ανόητο».

«Ανόητο» χαρακτήρισε το tweet του Έλον Μασκ περί «αχρείαστου πανικού για τον κοροναϊό» ο Νασίμ Νίκολας Τάλεμπ, συγγραφέας του βιβλίου «The Black Swan», σύμφωνα με δημοσίευμα του Marketwatch.

Ο συγγραφέας που προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, απάντησε στη δημοσίευση του Έλον Μασκ με ένα σύντομο «μάθημα» στις πιθανότητες και την ανθρώπινη αντοχή.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ο ιδρυτής της Tesla και της Space X σχολίασε την έξαρση του ιού Convid-19 και τον... πανικό που προκλήθηκε «ανόητο».

«Ο πανικός για τον κοροναϊό είναι ανόητος» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, για να πάρει την απάντηση του γνωστού μαθηματικού πως «Το να λες ότι ο πανικός για τον κοροναϊό είναι ανόητος, είναι ανόητο».

Γιατί δεν είναι «ανόητος» ο πανικός

Ο Έλον Μασκ δεν έδωσε συνέχεια στη «διαδικτυακή κόντρα» όμως ο μαθηματικός έκανε μία σειρά από επεξηγηματικά tweet την επόμενη ημέρα, στα οποία εκθέτει την άποψη του για τον πανικό που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός.

«Αν η λέξη 'πανικός' σημαίνει 'υπερβολική αντίδραση', θα μπορούσε να ισχύει σε ατομικό επίπεδο, όχι όμως όταν μιλάμε για το συλλογικό επίπεδο... Καταφέραμε να επιζήσουμε για τόσα χρόνια ακριβώς επειδή υπήρχαν αυτοί οι 'παράλογοι πανικοί'».

Και συνέχισε εξηγώντας πως «το να συμπεριφέρεσαι 'λογικά' σε μία περίοδο έξαρσης ενός ιού, μπορεί να έχει μικρες συνέπειες για το άτομο, όμως συλλογικά μπορεί να προκαλέσει αύξηση των θανάτων, καθώς αποτελεί ρίσκο για την κοινωνία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider