Ομόλογα αξίας 715,3 εκατ. δολαρίων εξέδωσε η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομόλογα αξίας 715,3 εκατ. δολαρίων εξέδωσε η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κίνα
Η ADBC προχώρησε στην έκδοση ομολόγων οικονομικής αξίας 715,3 εκατ. δολαρίων, τα οποία προορίζονται για τη μάχη κατά του κοροναϊού, αλλά και για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ομόλογα οικονομικής αξίας 715,3 εκατ. δολαρίων εξέδωσε η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κίνα (ADBC), η μόνη τράπεζα αγροτικής πολιτικής στη χώρα.

Η ADBC προχώρησε χθες, Τρίτη, στην έκδοση ομολόγων οικονομικής αξίας 5 δισ. γουάν, περίπου 715,3 εκατ. δολαρίων, τα οποία προορίζονται για τη μάχη κατά του κοροναϊού, αλλά και για την εξάλειψη της φτώχειας.

Η περίοδος ωρίμανσης τους είναι διετής με επιτόκιο 2,29% και η έκδοση έγινε μέσω δημόσιας προσφοράς στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης.

«Ασθμαίνει» η κινεζική οικονομία από την επιδημία του κοροναϊού

Αυξάνονται ραγδαία οι ανησυχίες ότι οι επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού, επί της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, είναι μεγαλύτερες από τις αρχικές προβλέψεις, καθώς ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 1.000.

Οι εταιρείες καταβάλλουν προσπάθειες να επαναλειτουργήσουν έπειτα από τη παράταση των διακοπών του νέου κινεζικού έτους, ενώ εκατοντάδες κινεζικές επιχειρήσεις θα χρειασθούν δάνεια αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επιβιώσουν.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Σι Τζινπίνγκ ότι θα αποφευχθούν οι ευρείας κλίμακας απολύσεις, οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν σε διαθεσιμότητα ή να απολύουν προσωπικό.

Έκτακτες δανειοδότησεις 2,92 δισ. δολαρίων

Έκτακτες δανειοδοτήσεις συνολικής αξίας 2,92 δισ. δολαρίων για την κάλυψη αναγκών, που δημιουργεί η επιδημία του κοροναϊού, ενέκρινε η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB) προχώρησε στη διάθεση έκτακτων δανείων οικονομικού ύψους 20,4 δισ. γουάν, περίπου 2,92 δισ. δολαρίων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού (NCP).

Τα δάνεια αυτά προσφέρονται κυρίως προς τις επιχειρήσεις στον βιομηχανικό τομέα, αλλά και για την αγορά υλικών πρόληψης και ελέγχου.

Παράλληλα, οι δανειοδοτήσεις αυτές καλύπτουν τα υλικά καθημερινών αναγκών των κατασκευαστών των δύο αυτοσχέδιων νοσοκομείων που κατασκευάστηκαν για την αντιμετώπιση του ιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider