Αυτοί ήταν οι 5 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί ήταν οι 5 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ
Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι – πρώην – πρόεδροι των ΗΠΑ, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

«Αποζημίωση» περί τα 400.000 δολάρια δικαιούται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για κάθε χρόνο της θητείας του.

Το ποσό μπορεί να φαίνεται αρκετά μεγάλο, όμως στο παρελθόν, ήταν πολλά περισσότερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του The Richest, ο Αμερικανός πρόεδρος το 1909 λάμβανε αποζημίωση περί τα 2 εκατ. δολάρια, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι – πρώην – πρόεδροι των ΗΠΑ, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 587 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Προερχόμενος από πλούσια οικογένεια, είχε μεγάλη στρατιωτική καριέρα, ενώ και η πολιτική του πορεία μέχρις ότου έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ βοήθησε στην αύξηση του πλούτου του.

Ο Τόμας Τζέφερσον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 236 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Μόλις σε ηλικία 21 ετών είχε στην ιδιοκτησία του 2.023 εκτάρια και είχε στην «ιδιοκτησία» του περί τους 600 σκλάβους που δούλευαν αμισθί, παρά τη δημόσια «διαφωνία» του με τη συγκεκριμένη «πρακτική».

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη δικηγορία, έγινε μέλος του Κονγκρέσου, έγραψε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Θίοντορ Ρούζβελτ εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 139 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο γιος ενός επιτυχημένου επιχειρηματία και μίας πλούσιας κυρίας της υψηλής κοινωνίας. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μετά ακολούθησε καριέρα πολιτικού.

Ο Άντριου Τζάκσον εκτιμάται πως είχε περιουσία άνω των 132 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος οφείλει σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του εξέλιξης στην εκμετάλλευση της άμισθης εργασίας σκλάβων.

Ο Τζέιμς Μάντισον εκτιμάται πως είχε περιουσία μεταξύ 100 εώς 130 εκατ. δολαρίων, με οικονομικά δεδομένα προσαρµοσµένα στον πληθωρισµό.

Ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται ο «πατέρας» του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η καταγωγή του ήταν από πλούσια οικογένεια και είχε μία πετυχημένη καριέρα ως δικηγόρος πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Περίπου 170.000 ηλικιωμένοι είναι άστεγοι σε ΕΕ και Βρετανία

23:48

Ζελένσκι: Σχεδιάζει «δύσκολα και αντιδημοφιλή» μέτρα για να καλυφθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό

23:41

«Ο Τραμπ έχει κάνει καλό στο ΝΑΤΟ», λέει ο πρόεδρος της Φινλανδίας

23:35

Γκέιτς: Η εξάλειψη της ιλαράς δεν είναι πλέον εφικτή λόγω της διστακτικότητας έναντι των εμβολίων

23:29

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Νέες βελτιώσεις στο myAGRO - Τι ισχύει για τους ΚΑΕΚ

23:23

Κοντόπουλος: «Η ελληνική κεφαλαιαγορά επέστρεψε στον διεθνή επενδυτικό χάρτη»

23:17

Απώλειες στη Wall Street με φόντο πετρέλαιο, ομόλογα και στο βάθος... Fed

22:55

ΗΠΑ: Στα 38 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στο Ιράν

22:41

Πρωθυπουργός Καναδά: «Θα παραμείνουμε ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ»

22:33

Χαρδούβελης: «Η ένταξη του Χρηματιστηρίου στο Euronext ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο»

22:19

ΥΠΕΞ: «Η Δημοκρατία κατευθυντήρια αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»

22:07

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 108 δολάρια το Brent - Άνοδος 4,4% για WTI με το βλέμμα στη Σ. Αραβία

21:49

Ρωσία: Οι ΗΠΑ αψηφούν τις συνέπειες μιας ένοπλης σύγκρουσης στο διάστημα

21:32

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο

21:19

Πιέσεις στον χρυσό από ομόλογα και δολάριο

21:08

ΗΠΑ: Επίθεση Τραμπ στους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που διόρισε ο ίδιος

20:56

Reuters: Οι βασικοί υποψήφιοι για τη διαδοχή της Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

20:52

Συνολικά 1.152 στρέμματα κάηκαν στην Κόνιτσα - Περίπου 8.000 έχουν επηρεαστεί

20:40

Μητσοτάκης: «Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ»

20:35

Η Ρωσία έπληξε σιδηροδρομικές υποδομές και δύο πλοία σε ουκρανικά λιμάνια

20:24

Χατζηδάκης: «Μοχλός ενίσχυσης των επενδύσεων η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών»

20:22

Η Διώρυγα του Παναμά μειώνει περαιτέρω τις διελεύσεις λόγω Ελ Νίνιο

20:10

Επαφές Πιερρακάκη με Μερτς και Κλινγκμπάιλ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μία ισχυρή Γερμανία»

19:55

Ολλανδία: Αποκλεισμοί δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών από αγρότες για τον προϋπολογισμό

19:46

Η Ουκρανία εξαπολύει αντεπίθεση στο βόρειο τμήμα του Ντονέτσκ

19:39

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ για το 2026

19:38

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο - Στα 2,2 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα

19:30

Από το Ορμούζ στην Αρκτική: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει τους δρόμους του παγκόσμιου εμπορίου

19:24

Ρευστοποιήσεις και άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

19:07

ΗΠΑ: «Δεν μπορεί να υπάρξει μοράτοριουμ για το AI, η Κίνα θα έπαιρνε πλεονέκτημα»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider