Μπέζος: Παράλογος όποιος αρνείται την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπέζος: Παράλογος όποιος αρνείται την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής
Από το βήμα συνεδρίου στο Νέο Δελχί, ο ιδρυτής της Amazon χαρακτήρισε πολύ μεγάλο πρόβλημα την κλιματική αλλαγή, προειδοποιώντας πως ο πλανήτης μας έχει πεπερασμένα όρια.

Σήμα κινδύνου πως εν έτει 2020 είναι «όχι μόνο παράλογο, αλλά και επικίνδυνο» να αρνείται κανείς την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής εκπέμπει από την Ινδία ο ισχυρός άντρας της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Μιλώντας από το βήμα συνεδρίου στο Νέο Δελχί, ο ιδρυτής της Amazon χαρακτήρισε πολύ μεγάλο πρόβλημα την κλιματική αλλαγή, προειδοποιώντας πως ο πλανήτης μας έχει πεπερασμένα όρια.

«Πριν από 10-20 χρόνια, οι άνθρωποι δεν γνώριζαν πως η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική. Σήμερα όπως, για όποιον δεν το γνωρίζει, είναι επικίνδυνο και παράλογο», σημείωσε ο Μπέζος, εκφράζοντας την ανάγκη για άμεση, συλλογική δράση, σε ολόκληρο τον πλανήτη. «Χωρίς συλλογική δράση δεν πρόκειται να υπάρξει πρόοδος», προειδοποίησε ο ιδρυτής της Amazon.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με αρκετούς CEOs εταιρειών ανά τον κόσμο, προκειμένου να βρουν κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

BlackRock: Η κλιματική αλλαγή θα φέρει τα «πάνω κάτω» στην παγκόσμια οικονομία

Για κοσμογονικές αλλαγές στον τρόπο που δομείται και λειτουργεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, λόγω της έντασης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί στο ίδιο μήκος κύματος και η BlackRock.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της BlackRock, η εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής και η μετατροπή της, σταδιακά, σε κλιματική κρίση, αναμένεται να οδηγήσει σε θεμελιώδη αναμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας, με σημαντικές ανακατατάξεις του κεφαλαίου.

«Μάλιστα αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα από ότι οι περισσότεροι αναμένουν», αναφέρει σε επιστολή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ.

«Η κλιματική αλλαγή έχει μετατραπεί σε σημαντικό παράγοντα για τις εταιρείες, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των προοπτικών τους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Θεωρώ πως βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας καθολικής αναμόρφωσης της παγκόσμιας οικονομίας», επισημαίνει ο ισχυρός άντρας της BlackRock.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα υπό διαχείριση assets της BlackRock σήμερα (στοιχεία τρίτου τριμήνου του 2019) ανέρχονται σχεδόν στα 7 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider