Τα 9,4 δισ. δολάρια εκτιμάται ότι θα φτάσουν οι πωλήσεις της Cyber Monday στις ΗΠΑ, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Οι πωλήσεις φαίνεται ότι ενισχύθηκαν από τον όγκο πωλήσεων που έγιναν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά τη Black Friday, ενώ ενισχύθηκαν επίσης από τις πρόωρες προσφορές, αλλά και την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των προϊόντων από τους εμπόρους.

Σημειώνεται ότι η φετινή περίοδος των προσφορών στις ΗΠΑ είναι κατά έξι ημέρες συντομότερη σε σύγκριση με πέρσι, καθώς η Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάστηκε πιο αργά.

Η Adobe Analytics προέβλεψε ότι ποσά 72,1 δισ. δολαρίων ξοδεύτηκαν για τις αγορές μέσω διαδικτύου τον προηγούμενο μήνα, με την λεγόμενη Cyber Monday, που αποτελεί την ημέρα για την αμερικανική οικονομία με τον μεγαλύτερο όγκο αγορών μέσω του διαδικτύου, να έχει καταγράψει πωλήσεις 473 εκατ. δολαρίων μέχρι τις 09:00 το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής) την ίδια ημέρα.

Τόσο η Amazon.com Inc, όσο και οι ανταγωνιστές της (Target Corp, Wallmart), ενίσχυσαν τις υπηρεσίες τους για την μεταφορά και παράδοση προϊόντων στο εξωτερικό, ώστε αυτά να παραδοθούν στους πελάτες τους σε συντομότερο χρόνο.

«Στο τέλος της ημέρας, η Cyber Monday είναι μία Black Friday με την ίδια δυναμική, καθώς οι προσφορές άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι πελάτες λιανικής έχουν πιο αποτελεσματικές δυνατότητες, ενώ οι διαδικτυακές αγορές [προϊόντων] γίνονται πιο εύκολες... Η Amazon δεν ήταν η μόνη που έκανε την κατάσταση πιο άνετη, την φετινή χρονιά»  δήλωσε η Κάρολ Σπάικερμαν, πρόεδρος της εταιρίας συμβούλων Spieckerman Retail.