Αυστραλία: Σε λειτουργία κάμερες ανίχνευσης κινητών για μείωση των τροχαίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Σε λειτουργία κάμερες ανίχνευσης κινητών για μείωση των τροχαίων
Σε λειτουργία στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας κάμερες ανίχνευσης χρήσης κινητών.

Η αυστραλιανή Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Σίδνεϊ, έθεσε σήμερα σε λειτουργία κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων, ελπίζοντας να μειώσει κατά το ένα τρίτο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τον αριθμό των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα στην Πολιτεία, ανέφεραν οι αρχές μεταφορών.

Οι πρώτες παγκοσμίως κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με το Transport for NSW, που διαχειρίζεται τις υπηρεσίες μεταφορών της Πολιτείας, λειτουργούν νυχθημερόν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες, για να καθορίσουν αν ο οδηγός χειρίζεται ένα κινητό τηλέφωνο.

«Είναι ένα σύστημα για την αλλαγή της κουλτούρας», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Κόρμποϊ σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Η πραγματοποίηση ή η λήψη φωνητικών κλήσεων κατά την οδήγηση στην Πολιτεία είναι νόμιμη, αλλά μόνο με τη χρήση συσκευών hands-free. Όλες οι άλλες λειτουργίες, όπως βιντεοκλήσεις, χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφιών, είναι παράνομες κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν σκοτωθεί 329 άνθρωποι στους δρόμους της Πολιτείας, σε σύγκριση με 354 άτομα όλο το 2018, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η Νέα Νότια Ουαλία θέλει να μειώσει τον αριθμό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα κατά 30% μέχρι το 2021.

Οι κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης επεξεργάζονται τις εικόνες και ανιχνεύουν την παράνομη χρήση των συσκευών, ανέφερε η υπηρεσία μεταφορών σε ανακοίνωσή της.

Οι εικόνες που το αυτοματοποιημένο σύστημα αναγνωρίζει ως πιθανό να περιέχουν οδηγό να χρησιμοποιεί παράνομα κινητό τηλέφωνο, επαληθεύονται από εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Για τους τρεις πρώτους μήνες μετά τη λειτουργία των συστημάτων ανίχνευσης, οι παραβάτες θα λαμβάνουν επιστολές προειδοποίησης. Μετά από αυτό, το πρόστιμο ξεκινά από 233 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider