Ληστεία στη Δρέσδη: Η αστυνομία δίνει 500.000 ευρώ σε όποιον βρει τους δράστες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ληστεία στη Δρέσδη: Η αστυνομία δίνει 500.000 ευρώ σε όποιον βρει τους δράστες
H αστυνομία της Δρέσδης έχει θέσει ως προτεραιότητα να βρεθούν τα κλεμμένα κοσμήματα που η αξία τους εκτιμάται κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Ανταμοιβή 500.000 ευρώ προσφέρει η αστυνομία στη Δρέσδη, σε όποιον έχει χρήσιμες πληροφορίες για τη μεγάλη ληστεία στο ιστορικό μουσείο της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η αστυνομία έχει θέσει ως προτεραιότητα να βρεθούν τα κλεμμένα κοσμήματα που η αξία τους εκτιμάται κοντά στο 1 δισ. ευρώ, αν και η ιστορική τους σημασία είναι ανεκτίμητη.

Έσπασαν τις προθήκες και πήραν κοσμήματα του 18ου αιώνα

Οι ληστές μπήκαν στο μουσείο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν διακρίνονται να σπάνε με τσεκούρι τις προθήκες του μουσείου,ντυμένοι στα μαύρα και να διαφεύγουν με ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ερευνητών, οι δύο φρουροί που είχαν βάρδια, αντί να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό, κάλεσαν την αστυνομία και αυτό ίσως κόστισε πολύτιμο χρόνο.

Ένα διαμάντι 49 καρατίων ανάμεσα στα κλοπιμαία από το Μουσείο της Δρέσδης

Ανάμεσα στα πολύτιμα αντικείμενα που εκλάπησαν τη Δευτέρα από το μουσείο της Δρέσδης Grunes Gewolbe (Πράσινος Θόλος) είναι ένα διαμάντι 49 καρατίων, του οποίου η αξία εκτιμάται στα 9 έως 11 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η διεύθυνση του μουσείου.

Οι κλέφτες, που ακόμα διαφεύγουν, άρπαξαν δέκα κοσμήματα και θησαυρούς που έφεραν συνολικά αρκετές «εκατοντάδες» διαμάντια, ανάμεσά τους ένα σπαθί του οποίου η λαβή είναι επικαλυμμένη με εννέα μεγάλα διαμάντια και 770 μικρά διαμάντια, καθώς και τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια «ανεκτίμητης αξίας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του μουσείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Έντεκα αντικείμενα εκλάπησαν ολόκληρα, ενώ τμήματα ακόμη τριών πολύτιμων αντικειμένων λείπουν επίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider