Ληστεία στη Δρέσδη: Άρπαξαν λεία μαμούθ 1 δισ. ευρώ από μουσείο (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ληστεία στη Δρέσδη: Άρπαξαν λεία μαμούθ 1 δισ. ευρώ από μουσείο (vid)
Η αξία της «λείας» των ληστών ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

Σχεδόν 100 αντικείμενα από τα βασιλικά κοσμήματα απέσπασε από το μουσείο «Grünes Gewölbe» ή «Πράσινο θησαυροφυλάκιο» μία ομάδα ληστών, τη Δευτέρα.

Το μουσείο της Δρέσδης είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Γερμανίας και η αξία της «λείας» των ληστών ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, τα 17 από τα «χαμένα» αντικείμενα ήταν δάνειο από το Metropolitan Museum of Art, της Νέας Υόρκης. «Μιλάμε για αντικείμενα ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας» δήλωσε σχετικά ο διευθυντής του μουσείου, Ντερκ Σίντραμ.

Σύμφωνα με το CNBC, το Green Vault θα παραμείνει κλειστό όσο η έρευνα και το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών συνεχίζεται.

Έσπασαν τις προθήκες και πήραν κοσμήματα του 18ου αιώνα

Οι ληστές μπήκαν στο μουσείο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο και τρία σετ κοσμημάτων του 18ου αιώνα.

Οι ερευνητές δήλωσαν στη γερμανική Bild ότι οι δύο φρουροί που είχαν βάρδια, αντί να ενεργοποιήσουν το συναγερμό, κάλεσαν την αστυνομία και αυτό ίσως κόστισε πολύτιμο χρόνο.

Η στιγμή που οι ληστές μπήκαν στο μουσείο της Δρέσδης, έσπασαν τις προθήκες και «σήκωσαν» θησαυρούς αμύθητης αξίας, καταγράφηκε σε πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία χθες βράδυ, διακρίνονται οι ληστές, ντυμένοι στα μαύρα να σπάνε με τσεκούρι τις προθήκες του μουσείου. Τα κοσμήματα που εκλάπησαν λέγεται ότι δεν ήταν ασφαλισμένα και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να μη βρεθούν ποτέ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider