Η Νέα Υόρκη είναι η πρωτεύουσα της καινοτομίας - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Νέα Υόρκη είναι η πρωτεύουσα της καινοτομίας - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
Αμερικανικές πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Βοστώνη εντάσσονται στη πρώτη δεκάδα.

Πρώτη κατετάγη η Νέα Υόρκη στον κατάλογο με τις πλέον καινοτόμες πόλεις στον κόσμο, την ώρα που το Τόκιο, ο περσινός νικητής, και το Λονδίνο καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον Δείκτη των Καινοτόμων Πόλεων.

Την ίδια ώρα, αμερικανικές πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Βοστώνη εντάσσονται στη πρώτη δεκάδα.

Ένας από τους μεγάλους χαμένους είναι ο Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, όπου εδρεύουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ όπως η Apple, το Facebook και η Google, ο οποίος κατέγραψε πτώση 6 θέσεων, στην ένατη θέση, εξαιτίας των «τεχνολογικών διενέξεων, του θέματος των αστέγων και ζητημάτων παραβίασης της ιδιωτικότητας», επισημαίνουν οι συντάκτες.

Στην κατάταξη εξετάζονται περισσότεροι από 100 δείκτες όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του ίντερνετ.

Πόλεις της Κίνας κατέγραψαν κέρδη, μεταξύ αυτών το Πεκίνο και η Σανγκάη, σε μια ένδειξη της ανοδικής παγκόσμιας ισχύος τους.

Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο είναι οι τρεις μονάχα ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη 20αδα, λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 78η θέση.

Αφρικανικές πόλεις βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider