Brexit: Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για την επίτευξη συμφωνίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για την επίτευξη συμφωνίας
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το Λονδίνο θα μπορέσει τελικά να αποφύγει μια αναβολή της αποχώρησής του από την ΕΕ.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Brexit στις Βρυξέλλες μετά τις «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Τετάρτης Βρετανός εκπρόσωπος.

«Οι ομάδες εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο. Οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν σήμερα το πρωί», πρόσθεσε.

Υπάρχει μια «αχτίδα ελπίδας» ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα στι ίδιο μήκος κύματος ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, από αυτά που ακούω από τους διαπραγματευτές», δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν η «κόκκινη γραμμή» για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Σύμφωνα με το CNBC, η επίτευξη και οριστικοποίηση της συμφωνίας πρέπει να πραγματοποιηθεί σήμερα, αν η Βρετανία θέλει να προλάβει την «προθεσμία» και γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, το Σαββατοκύριακο. Και τονίζει πως αν η συμφωνία δεν έχει εγκριθεί μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τότε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, είναι νομικά δεσμευμένος να ζητήσει «παράταση» από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή να οδηγηθεί σε Brexit χωρίς συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider