​​​​​​​Γουόρεν Μπάφετ: Να φορολογηθούν περισσότερο οι πλούσιοι στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
​​​​​​​Γουόρεν Μπάφετ: Να φορολογηθούν περισσότερο οι πλούσιοι στις ΗΠΑ
Ο Γουόρεν Μπάφετ υποστηρίζει ότι οι πλούσιοι στις ΗΠΑ χαίρουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης σε φορολογικό επίπεδο από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ίδιος και άλλοι πλούσιοι στις ΗΠΑ δεν πληρώνουν αρκετά σε φόρους προς το κράτος.

Μάλιστα, μιλώντας στο CNBC, τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Οι πλούσιοι φορολογούνται λιγότερο σχετικά με τον γενικό πληθυσμό» και συνέχισε: «Όσο πιο εξειδικευμένοι γινόμαστε, τόσο πιο πολύ οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι. Το ερώτημα είναι: Πώς φροντίζεις έναν καταπληκτικό πολίτη που ο πατέρας του πέθανε στον πόλεμο; Νομίζω ότι ο φόρος εισοδήματος είναι ο καλύτερος τρόπος».

Ενώ τονίζει πως δεν θα είχε πρόβλημα με ένα σύστημα υψηλότερης φορολόγησης: «Αυτό πιθανότατα σημαίνει πως η φορολογία για ανθρώπους θα και εμένα θα αυξηθούν και συμφωνώ απόλυτα με αυτό!»

Σε παρόμοιες δηλώσεις είχε προχωρήσει πρόσφατα και ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ «The Late Show with Stephen Colbert» και μίλησε υπέρ ενός συστήματος που περιλαμβάνει υψηλότερη φορολόγηση των ανθρώπων με δραστικά υψηλότερα εισοδήματα στην Αμερική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider