Brexit «ώρα μηδέν»: Το βράδυ η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit «ώρα μηδέν»: Το βράδυ η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής
 Οι κάλπες για την ψηφοφορία θα ανοίξουν στις 20.00 (ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 22.00.

Πλησιάζει «η στιγμή της αλήθειας» για τη Βρετανία και το Brexit, με τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών να είναι καταιγιστικές, μετά και την κατάθεση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ. Ειδικότερα, οι κάλπες για την ψηφοφορία θα ανοίξουν στις 18.00 (20.00 ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 20.00 (22.00), με το αποτέλεσμα να αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας.

Την Πέμπτη η «ετυμηγορία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όπως έγινε γνωστό, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εκδώσουν επίσημη δήλωση σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για το Brexit αργά αύριο Πέμπτη. Τα ανωτέρω έκανε γνωστά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα ενημερώσει τους άλλους 27 ηγέτες πριν από το δείπνο την Πέμπτη και πως μετά από μια συζήτηση αφιερωμένη στις εξωτερικές υποθέσεις, η Μέι θα τους αφήσει να «υιοθετήσουν τα συμπεράσματα για το Brexit».

Μέι: Δεν παραιτούμαι - Θα «πολεμήσω» την πρόταση μομφής

Στο μεταξύ, σε μία σύντομη δήλωση προχώρησε η Τερέζα Μέι μετά την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τους βουλευτές του κόμματος της εναντίον της, σημειώνοντας πως αν αντικατασταθεί ο νέος ηγέτης θα πρέπει να καθυστερήσει το Brexit.

Η Μέι δήλωσε επίσης πως θα πολεμήσει την πρόταση μομφής: «με όλες της τις δυνάμεις». Σημείωσε ότι είναι μέλος του κόμματος εδώ και 40 χρόνια και πως έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως Πρωθυπουργός. «Αυτό το έκανα επειδή θέλωένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» είπε. «Και η προτεραιότητά μου τώρα είναι η παράδοση του Brexit», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι έχει μια παθιασμένη πεποίθηση ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι διαθέσιμο. Και πως αυτό είναι τώρα στο χέρι της χώρας.

«Ένας νέος ηγέτης θα έθετε το μέλλον της χώρας μας σε κίνδυνο» είπε στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι ένας νέος ηγέτης δεν θα έχει χρόνο να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις, και έτσι το κοινοβούλιο θα πρέπει να αναλάβει τη διαδικασία. Και πρόσθεσε ότι ένας νέος ηγέτης θα πρέπει να καθυστερήσει ή να ανακαλέσει το άρθρο 50.

Είπε ότι οι μόνοι που θα επωφεληθούν θα είναι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι οι συντηρητικοί είναι ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό κόμμα.

Η Τερέζα Μέι ολοκλήρωσε τη δήλωσή της σημειώνοντας ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη δουλειά, που της έχει ανατεθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider