Brexit: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Μέι
Το όριο του 15% του κοινοβουλευτικού κόμματος που επιδιώκει την ψήφο εμπιστοσύνης στην αρχηγό του Συντηρητικού κόμματος έχει ξεπεραστεί.

Οι 48 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος κατέθεσαν τελικά πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι, βυθίζοντας έτσι τη διαδικασία του Brexit ακόμα περισσότερο στην αβεβαιότητα.



Ο Γκράχαμ Μπράντι, πρόεδρος της επιτροπής του 1922, έλαβε τουλάχιστον 48 επιστολές από βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, οι οποίοι ζήτησαν να διεξαχθεί ψήφος μη εμπιστοσύνης κατά της Μέι. Σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, χρειάζεται το 15% των συντηρητικών βουλευτών για αν ενεργοποιηθεί η διαδικασία.



Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. (τοπική ώρα), όπως είπε ο Μπράντι, με τις ψήφους να μετριούνται «αμέσως μετά και να γίνεται ανακοίνωση το συντομότερο δυνατό».

may



Ειδικότερα, δήλωσε: «Το όριο του 15% του κοινοβουλευτικού κόμματος που επιδιώκει την ψήφο εμπιστοσύνης στην αρχηγό του Συντηρητικού κόμματος έχει ξεπεραστεί».



Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα χρειαστεί τώρα τη στήριξη τουλάχιστον 158 βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος για να αντιμετωπίσει την πρόκληση των Brexiters και η θέση της θα είναι τότε ασφαλής για 12 μήνες. Ωστόσο, η Μέι θα μπορούσε να αποφασίσει να παραιτηθεί αν οι ψήφοι εναντίον της ήταν κάτω από το όριο για να την ανατρέψουν μεν, αλλά αρκετά σημαντικές σε αριθμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider