Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία μετά την πρόταση μομφής - Μέι: Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία μετά την πρόταση μομφής - Μέι: Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις
Ένας νέος ηγέτης θα πρέπει να καθυστερήσει ή να ανακαλέσει το άρθρο 50 που ενεργοποιεί το Brexit, προειδοποίησε η Τερέζα Μέι. Η Βρετανία βυθίζεται στην αβεβαιότητα.

Την απόφαση της να παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός, εξέφρασε με μία σύντομη δήλωση της, το πρωί της Τετάρτης, η Τερέζα Μέι μετά την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τους βουλευτές του κόμματος της εναντίον της, σημειώνοντας πως αν αντικατασταθεί ο νέος ηγέτης θα πρέπει να καθυστερήσει το Brexit.

Η Μέι δήλωσε επίσης πως θα πολεμήσει την πρόταση μομφής: «με όλες της τις δυνάμεις», την ώρα που η Βρετανία δείχνει να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην αβεβαιότητα.

Η Μέι σημείωσε ότι είναι μέλος του κόμματος εδώ και 40 χρόνια και πως έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως πρωθυπουργός. «Αυτό το έκανα επειδή θέλω ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» είπε, για να προσθέσει πως «η προτεραιότητά μου τώρα είναι η παράδοση του Brexit».

Η ίδια είπε επίσης ότι έχει μια παθιασμένη πεποίθηση ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι διαθέσιμο. Και πως αυτό είναι τώρα στο χέρι της χώρας.

«Ένας νέος ηγέτης θα έθετε το μέλλον της χώρας μας σε κίνδυνο» υποστήριξε η Μέι στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι ένας νέος ηγέτης δεν θα έχει χρόνο να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις, και έτσι το κοινοβούλιο θα πρέπει να αναλάβει τη διαδικασία. Και είπε ότι ένας νέος ηγέτης θα πρέπει να καθυστερήσει ή να ανακαλέσει το άρθρο 50.

Οι μόνοι που θα επωφεληθούν θα είναι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, συμπλήρωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι συντηρητικοί είναι ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό κόμμα.

Η Μέι ολοκλήρωσε τη δήλωσή της, επαναλαμβάνοντας ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη δουλειά, που της έχει ανατεθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider