Βαριά «καμπάνα» για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριά «καμπάνα» για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Tην ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες το οικονομικό έτος 2009 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ έκαστος με το σκεπτικό ότι «με πρόθεση» απέκρυψαν από την δήλωση πόθεν έσχες την κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε συνοπτικά το σκεπτικό της καταδίκης του ζεύγους Παπαντωνίου, αναλύοντας όλη την πορεία της κατάθεσης των 1.311.000 ευρώ από το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην Ελβετική τράπεζα μέχρι και το 2010 που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κυρίας Κουράκου από τον πρώτο της γάμο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατέληξε πως υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του επίμαχου ποσού και πως ο Γιάννος Παπαντωνίου γνώριζε εξαρχής την κατάθεση της συζύγου του στην Ελβετία λόγω και του ρόλου που έπαιξε στην εξαγωγή του ποσού ο κουμπάρος του, Γιώργος Κανδαλεπας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider