Cameron: Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cameron: Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών κατά 15% θα ενισχύσει η Βρετανία ενώ θα υπερδιπλασιάσει και τη χρηματοδότηση της ασφάλειας στην αεροπλοΐα ούτως ώστε να διασφαλιστεί από τη συνεχώς αυξανόμενη απειλή των ισλαμιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανού πρωθυπουργού, David Cameron.

Σε γραπτή δήλωσή του από την Τουρκία, όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο Cameron δήλωσε ότι στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πενταετούς αναθεώρησης άμυνας και ασφάλειας που θα δημοσιοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα ενισχύσει με 1.900 αξιωματικούς τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και θα αλλάξει τη διαδικασία ασφάλειας στις επιβατικές πτήσεις.

Ο τωρινός προϋπολογισμός για ασφάλεια στα αεροδρόμια είναι περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ (9 εκατ. λίρες) το χρόνο, ποσό που ο βρετανός πρωθυπουργός σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει σε εξειδικευμένο προσωπικό να παράσχει βοήθεια σε διεθνή αεροδρόμια - ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου ταξιδεύουν πολλοί Βρετανοί τουρίστες - σε προσωπικό, υλικό και εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει έρευνα σε τεχνολογίες ανίχνευσης κινδύνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider