Έργα για το περιβάλλον διεκδικεί μεταξύ άλλων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια η Intrakat,  μέλος του ομίλου Intracom.

Όπως σημείωσε, μιλώντας για τη στρατηγική της εταιρείας, ο κ. Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους,  το 2017 ήταν μια χρονιά αναγνωριστική για την Intrakat στον τομέα του τουρισμού. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η εταιρεία προχωρά δυναμικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των τουριστικών της ακινήτων η λειτουργία και συντήρηση των οποίων γίνεται από την Inestia.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία δύο ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων η μια αφορά ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στην οδό Μητροπόλεως (ΜΕΤ 34) και η άλλη πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου (Branco Mykonos).

Επίσης, στη Μύκονο η εταιρεία σε συνεργασία με διεθνή στρατηγικό επενδυτή, υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης πολυτελούς τουριστικού θερέτρου 100 δωματίων σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι. Το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης εκτιμάται στα 70 - 80 εκατ. ευρώ.

Στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία μπουτίκ ξενοδοχείου 45 δωματίων στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη που εκμίσθωσε για περίοδο 20 ετών η Intrakat από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Στα σημαντικά γεγονότα του 2017 για την Intrakat, ο κ. Σουρέτης υπογράμμισε την υλοποίηση του κατασκευαστικού αντικειμένου του έργου των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της FRAPORT, αξίας 357 εκατ. ευρώ. Υπογράμμισε ότι καταγράφεται σημαντική πρόοδος και πως οι εργασίες στα αεροδρόμια σε Ζάκυνθο, Καβάλα και Χανιά θα ολοκληρωθούν εντός των προθεσμιών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του έργου ΣΔΙΤ για την Υλοποίηση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Σερρών. Πρόσθεσε ότι στις αρχές του 2018, η Intrakat μειοδότησε σε ένα σημαντικό σιδηροδρομικό έργο του ΕΡΓΟΣΕ στα Σεπόλια, ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ ενώ υπεγράφη σύμβαση 21,2 εκατ. ευρώ για την Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ 'Ανω Λιοσίων και του 2ου τμήματος του ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής (A' φάση).

Αναφερόμενος στην είσοδο του κ. Δημήτρη Κούτρα στο μετοχικό κεφάλαιο και τη διοίκηση της εταιρείας ο κ. Σουρέτης σημείωσε ότι «ο κ. Κούτρας όπως όλοι γνωρίζετε έχει διαγράψει μακρά και επιτυχημένη πορεία ως συνιδρυτής του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου και  επελέγη ως στρατηγικός εταίρος της Intracom Holdings για την επίτευξη των εταιρικών στόχων. Η συνεργασία αυτή βασίζεται σε κοινές αξίες και οράματα και προσδοκάται ότι θα είναι επωφελής για την Intrakat, τους μετόχους και το ανθρώπινο δυναμικό της».

Και οι δύο ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και αρκετές ευκαιρίες για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ τόνισαν ότι ο όμιλος της Intrakat είναι καλά προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. O Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat τόνισε ότι η στρατηγική της εταιρείας υλοποιείται κυρίως με άξονες τις κατασκευές δημόσιων και ιδιωτικών έργων υποδομής, που είναι η κύρια δραστηριότητα, τις παραχωρήσεις τα ΣΔΙΤ και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα έργα περιβάλλοντος που είναι η πρόκληση του μέλλοντος καθώς και τα έργα digital economy, next generationaccess και smart solution.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της Intrakat ανήλθε σε 160,3 εκατομμύρια ευρώ, αντλώντας το 63% του τζίρου  από τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας σήμερα ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ.