Forbes: Ποια επαγγέλματα θα αργήσουν να ανακάμψουν από την πανδημία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: Ποια επαγγέλματα θα αργήσουν να ανακάμψουν από την πανδημία
Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίες για οπτικούς έχουν μειωθεί κατά 61% και για φυσικούς θεραπευτές κατά 40%. 

Οι τομείς της εστίασης και του τουρισμού «χτυπήθηκαν» έντονα από την πανδημία, όμως σύμφωνα με έρευνα της Glassdoor για τα trend των επαγγελμάτων για το 2021, οι συγκεκριμένοι τομείς θα επανέλθουν δυναμικά μετά τις περιόδους καραντίνας και επιβολής αυστηρών μέτρων κυκλοφορίας.

Υπάρχουν όμως και επαγγέλματα που παρότι εξακολουθούν να είναι απαραίτητα, όπως ορισμένες ιατρικές ειδικότητες, βρίσκονται σε «κίνδυνο» καθώς περνούν σε δεύτερη μοίρα. Πρόκειται για τομείς και επαγγέλματα που αναμένεται να έχουν αργή επάνοδο, μετά το «τέλος» της πανδημίας, σύμφωνα με το Forbes.

Σύμφωνα με την έκθεση Workplace Trends 2021 της Glassdoor, ο τομέας που χάνει «επικίνδυνα» έδαφος είναι το ιατρικό προσωπικό που ειδικεύεται στην ακοή. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τους ωτορινολαρυγγολόγους, όσο και τους τεχνικούς ακουστικών για ανθρώπους με προβλήματα ακοής, με το ενδιαφέρον για αντίστοιχες θέσεις εργασίας να καταγράφει «ύφεση» 70% εν μέσω της πανδημίας.

Παράλληλα, οι διαθέσιμες θέσεις εργασίες για οπτικούς έχουν μειωθεί κατά 61% και για φυσικούς θεραπευτές κατά 40%.

Παράλληλα, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο κλάδος των εκδηλώσεων, με τις θέσεις εργασίας συντονιστών να έχουν μειωθεί κατά 69%. Όπως και το επάγγελμα των παρκαδόρων, που εμφανίζει μείωση κατά 51%.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider