Το 2023 «έρχεται» το πρώτο εργοστάσιο εκχύλισης στέβιας στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 2023 «έρχεται» το πρώτο εργοστάσιο εκχύλισης στέβιας στην Ελλάδα
Η λειτουργία του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει έως το 2023 ενώ η πλήρης ολοκλήρωσή του έως και το 2025.

Τα «θεμέλια» για την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεταιρισμού «La Mia Stevia» ήρθε να βάλει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), που μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) «άναψε το πράσινο φως» για τη μελέτη που αφορά την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου εκχύλισης στέβιας στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

«Την τρέχουσα περίοδο έχει ξεκινήσει η κατάρτιση της μελέτης σκοπιμότητας, με τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουμε την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου εκχύλισης στέβιας σε Ελλάδα και Βαλκάνια και του δεύτερου στην Ευρώπη», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού, Χρήστος Σταμάτης.

Σύμβουλος ανάπτυξης του έργου, επιλέχθηκε η Deloitte Greece, εταιρεία με εμπειρία και τεχνογνωσία σε παρόμοια έργα, καθώς και άριστη κατανόηση του τομέα Τροφίμων & Ποτών αλλά και του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα.

Η λειτουργία του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει έως το 2023 ενώ η πλήρης ολοκλήρωσή του έως και το 2025. Προβλέπεται ότι θα είναι πλήρως στελεχωμένο με τμήματα: Έρευνας και Ανάπτυξης, Παραγωγής, Ποιοτικού Ελέγχου, Οικονομικό & Εμπορικό Τμήμα και τμήμα Διοίκησης.

Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας με τη δυναμική να ανακοινώνεται με την ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider