Brexit και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα επιθυμεί το Λονδίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα επιθυμεί το Λονδίνο
Το Λονδίνο θα απορρίψει την αξίωση της ΕΕ να της εγγυηθεί πως θα συνεχίσει να τηρεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκαλύπτει η Sunday Telegraph.

Brexit και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα φέρεται πως επιθυμεί το Λονδίνο.

«Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να απορρίψει την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει εγγυήσεις από το Λονδίνο για το ότι θα συνεχίσει να τηρεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο ανακτήσει «πλήρως την ανεξαρτησία» του», γράφει η εφημερίδα Sunday Telegraph.

Οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου θα «αρνηθούν να δεχθούν τις ρήτρες»

Οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου θα «αρνηθούν να δεχθούν τις ρήτρες» στην ακόμη υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για το εμπόριο μετά το Brexit, οι οποίες προϋποθέτουν ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέρος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το Λονδίνο να εγκαταλείψει από το 2021 την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, σύμβουλος του Τζόνσον, τάσσεται εδώ και καιρό υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από τη Σύμβαση, θυμίζει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider