Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών ο François-Louis Michaud

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών ο François-Louis Michaud
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Όπως επισημαίνεται, ο κ. Michaud θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις 16 Απριλίου 2026. Η θητεία του θα είναι πενταετής και δύναται να παραταθεί μία φορά.

Στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA) διορίστηκε επίσημα ο François-Louis Michaud, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Michaud θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις 16 Απριλίου 2026. Η θητεία του θα είναι πενταετής και δύναται να παραταθεί μία φορά.

Για τον διορισμό του νέου προέδρου, το συμβούλιο της EBA υπέβαλε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μία επικαιροποιημένη λίστα με δύο υποψήφιους.

Έπειτα από συνεντεύξεις τον Ιανουάριο του 2026, οι πρεσβευτές της ΕΕ συμφώνησαν στον διορισμό του κ. Michaud μετά από μία μυστική ψηφοφορία.

Στις 26 Φεβρουαρίου, η επιτροπή οικονομικής και νομισματικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικύρωσε τον διορισμό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Χριστόπουλος: Κοντά στο 1% του ΑΕΠ η οπτικοακουστική βιομηχανία - Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για το video gaming

Δημογραφικό: Baby bonus από δήμους της χώρας - Μόλις 65.594 γεννήσεις στην Ελλάδα το 2025

Metlen: Εγκαινιάστηκε στον Βόλο η νέα μονάδα της M Technologies - Τι ζήτησε ο Μυτιληναίος από τον Δένδια

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider