Jumbo: Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jumbo: Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Ανώτερα των αρχικών προβλέψεων κινήθηκαν τα μεγέθη του Ομίλου Jumbo κατά το α’ τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης, όπως τονίσθηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Οι μέτοχοι που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση υποστήριξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την απόφαση της διοίκησης να μην διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2014 - 2015. Η διοίκηση, από την πλευρά της, υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα διανομής μερίσματος ανάλογα με την πορεία που θα πάρει η διαπραγμάτευση και τις εξελίξεις στο θέμα των capital controls.

H διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους ότι κατά το α’ τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015) οι πωλήσεις του Ομίλου για το διάστημα ανήλθαν σε 152,63 εκατ. ευρώ από 145,51 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 4,89%.

Η επίδοση αυτή οφείλεται στη μικρή υποχώρηση των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ τα καταστήματα του εξωτερικού συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης. Τον Οκτώβριο καταγράφηκε μικρή άνοδος και στις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Jumbo, τα προκαταρτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου θα είναι καλύτερα του προϋπολογισμού του Ομίλου για την τρέχουσα χρήση. Η διοίκηση, ωστόσο, υπενθύμισε στους μετόχους ότι το πλέον σημαντικό - για τα μεγέθη του Ομίλου - τρίμηνο είναι το β’ τρίμηνο, που περιλαμβάνει και τις πωλήσεις των Χριστουγέννων.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider