Τη Δευτέρα το πρώτο πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τη Δευτέρα το πρώτο πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ανακοινώνεται το πρώτο ΕΣΠΑ ενώ οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις θα μπορούν να γίνονται από 23 έως 30 Νοεμβρίου 2015. Η συγκεκριμένη προθεσμία αφορά σε νέους που άνοιξαν την επιχείρησή τους τα τελευταία δύο χρόνια στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Για τους επιχειρηματίες από τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 1η έως 8 Δεκεμβρίου 2016.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σημείωσε ότι με αυτό το πρόγραμμα «ανοίγει η αυλαία» του νέου ΕΣΠΑ με βασικό στόχο να ενισχυθούν οι νέοι άνθρωποι που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια και οι επιχειρήσεις που κατά το δύσκολο 2015 προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης. Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη δράση εισάγει καινοτομικά στοιχεία, τα οποία είναι η επιβράβευση των επιχειρήσεων που ενίσχυσαν την απασχόληση για μόνιμες θέσεις εργασίας, διασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το σύστημα δήλωσης συμμετοχής είναι απλοποιημένο, «αλλά η μείωση της γραφειοκρατίας συνοδεύεται από αυστηρό έλεγχο» , όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι με το νέο πρόγραμμα θα καλυφθεί, εκτός από το μισθολογικό κόστος, αναδρομικά και το κόστος για λειτουργικές δαπάνες, όπως ενοίκια, κλπ, της νέας επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider