Εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο Hellas Sat 3 (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο Hellas Sat 3 (vid)
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Hellas Sat 3 από τη Γαλλική Γουιάνα.

Ο δορυφόρος εκτοξεύθηκε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Ο δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες Ανατολικά με σκοπό να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο δορυφόρο Hellas Sat 2.

Σε δήλωσή του από τη Γαλλική Γουιάνα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σημείωσε ότι με την εκτόξευση του Hellas Sat 3 η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά, μετά από χρόνια απουσίας, στον τομέα του διαστήματος.

«Η εργασία στελεχών του υπουργείου μας, εκτός από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο διάστημα, εξασφάλισε σειρά ωφελειών. Μεταξύ άλλων, ερευνητές και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαστήματος, βρίσκουν τη στήριξη που τους αρμόζει», τόνισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί: Πότε μια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί άτυπη δωρεά - Οι φορο-παγίδες

Η απόβαση των Κυρανάκη - Κεραμέως στην έδρα Σαμαρά - Η πολιτική μοναξιά του Τσίπρα - Το ραντεβού Στέφανου - Άδωνι

Είναι εκατομμυριούχος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider