ΓΕΕΘΑ: Συνεκπαίδευση μονάδων Ελλάδας - Β. Μακεδονίας στην Αχρίδα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΓΕΕΘΑ: Συνεκπαίδευση μονάδων Ελλάδας - Β. Μακεδονίας στην Αχρίδα
Σε περιοχή της λίμνης Αχρίδας.

Μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση, σε περιοχή της λίμνης Αχρίδας, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Η συνεκπαίδευση, η οποία περιελάμβανε αντικείμενα τακτικής μικρών κλιμακίων τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων, με έμφαση στις βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, έγινε από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Επίσης, περιελάμβανε εκτέλεση καταδύσεων στη λίμνη Αχρίδα με την παροχή τεχνογνωσίας από κινητή εκπαιδευτική ομάδα της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η δραστηριότητα βασίστηκε στη εμπειρία που διαθέτει το ελληνικό προσωπικό στα αντικείμενα των επιχειρησιακών καταδύσεων, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη εκπαίδευση στην Ελλάδα σε θαλάσσιο περιβάλλον, επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ.

Οι παραπάνω δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για το έτος 2020. Σημειώνεται ότι το ΓΕΕΘΑ έχει εκδώσει σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για την υλοποίηση σειράς εκπαιδεύσεων υπό τη διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε εγκαταστάσεις και των δύο χωρών.

Με την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider