Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις φυλακίσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις φυλακίσεις
Πλέον είναι θέμα ωρών ή μίας ημέρας να αποφασίσει το δικαστήριο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τους καταδικασθέντες της Χρύσης Αυγής.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το «λύεται η συνεδρίαση», σε μια δίκη που ο πραγματικός χρόνος συνεδριάσεων ξεπερνά τις 460 δικασίμους.

Το πρωί της Δευτέρας, η εισαγγελέας θα υποβάλει την πρότασή της για το ποιοι πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους και ποιοι μπορούν να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Τις προηγούμενες ημέρες οι καταδικασθέντες διατύπωσαν τα αιτήματά τους προς το δικαστήριο. Κυρίαρχη αιτιολογία, ανάμεσα σε πολλές που επικαλέστηκε η υπεράσπιση, ήταν ο μεγάλος χρόνος που θα απαιτηθεί, ώστε να εισαχθεί ξανά η υπόθεση για τη δευτεροβάθμια κρίση της Δικαιοσύνης.

Οι συνήγοροι υποστηρίζουν πως μέχρι τον προσδιορισμό της υπόθεσης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι εντολείς τους ουσιαστικά θα έχουν εκτίσει τις ποινές τους και επομένως η εκδίκαση της έφεση θα «είναι δώρον άδωρον». Η εκτίμηση της υπεράσπισης για τον προσδιορισμό της έφεσης στηρίζεται στο γεγονός πως σε αντίστοιχες μεγάλες υποθέσεις η καθαρογραφή της απόφασης απαιτεί χρόνο.

Οι καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή επικαλέστηκαν όλους τους λόγους που προβλέπονται από τον νόμο όπως της ανεπανόρθωτης βλάβης που θα υποστούν οι ίδιοι και πρόσωπα που έχουν την φροντίδα τους ή ιατρικούς λόγους και άλλους ουσιαστικούς λόγους.

Πλέον είναι θέμα ωρών ή μίας ημέρας να αποφασίσει το δικαστήριο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τον καθέναν τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider