Αυτός είναι ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας για τον κορονοϊό (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτός είναι ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας για τον κορονοϊό (pic)
Σε τέσσερα επίπεδα «σπάει» η Ελλάδα για τον κορονοϊό. Αναλόγως τα κρούσματα που καταγράφονται ανά 14 ημέρες θα υπάρχουν αλλαγές ή μη στον χάρτη και στα μέτρα.

Τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, παρουσίασε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό την Παρασκευή.

Ο Χάρτης είναι διαθέσιμος online στο covid19.gov.gr.και θα παρέχει πληροφορίες για κάθε περιοχή.

Συγκεκριμένα δημιουργούνται τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας:

  • Στο επίπεδο ένα, - ετοιμότητα.
  • Στο επίπεδο δύο, - επιτήρηση.
  • Στο επίπεδο τρία, - αυξημένης επιτήρηση.
  • Στο επίπεδο τέσσερα, - αυξημένος κινδύνος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο τρία όπως αποτυπώνεται και στον Χάρτη.

Στην εστίαση τα καταστήματα:

  • Δεν θα λειτουργούν από τις 01.00 έως τις 05.00 στο επίπεδο 1.
  • Δεν θα λειτουργούν από τις 12.30 έως τις 05.00 στο επίπεδο 2
  • Δεν θα λειτουργούν από τις 12.00 έως τις 05.00 στο επίπεδο 3.

Παράλληλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε όλη τη χώρα (σε όλα τα επίπεδα επικινδυνότητας). Στις συναθροίσεις μπαίνει ανώτερο όριο τα 100 άτομα στο επίπεδο 1, στο 50 στο επίπεδο 2 και τα 9 στο επίπεδο 3.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

insider

insider

insider

Να υπενθυμίσουμε πως ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή ανακοίνωσε 391 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.772, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. 3.213 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8892 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 27 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 237 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμη καταγεγραμμένο θάνατο και 431 θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider